woensdag 22 november 2017

Missiebisschop leidt adventbezinning in Tielt-Winge

De Kerk in Tielt-Winge nodigt de geloofsgemeenschap op donderdag 7 december om 20:00 uur uit voor een Adventsbezinning in de Sint-Martinuskerk van Tielt. De bezinning wordt geleid door Mgr. Bert Vanbuel die tien jaar lang bisschop was in de Centraal Afrikaanse Republiek.


In het straatarme bisdom bouwde Mgr. Vanbuel 4 scholen, een dispensarium, een beroepsschool en een jeugdcentrum. Bovendien werd zijn bisdom fel geplaagd door de inval van moslimrebellen. Het bisdom waarin hij werkte, is driemaal zo groot als Belgiƫ maar er wonen slechts 287.000 mensen, waarvan een derde katholiek is. Er zijn 11 parochies en 58 missieposten. Voor die 69 katholieke centra beschikt de huidige bisschop over slechts 24 priesters, 3 broeders en 5 zusters en zijn er 15 seminaristen in opleiding.



Onder het thema Kerk op Weg geeft Mgr. Vanbeul ons aan hoe we ook in Tielt-Winge een missionaire Kerk kunnen zijn die getuigt van de vreugde van het Evangelie. Het koor van Tielt zingt enkele mooie adventsliederen en we nemen ook tijd voor een bezinning en gebed.
Nadien worden we uitgenodigd op een drankje en een hapje. Van harte welkom!


De pastorale stuurgroep en diaken Luc Claeys


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.